wtorek, 10 kwietnia 2012

Ryba pieczona w całości

Ryby są bardzo zdrowe i trzeba jeść ich jak najwięcej, no to jemy. Dzisiaj przepis na pstrąga pieczonego w całości w wykonaniu mojego męża.



Przepis:
  • pstrąg
  • koperek
  • kilka plasterków cytryny
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Wykonanie
Rybę myjemy i dokładnie osuszamy. Folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek i układamy na niej pstrąga. Rybę wewnątrz i na zewnątrz dobrze solimy, pieprzymy i posypujemy koperkiem. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki, kilka układamy na rybie, a resztę razem z cytryną wkładamy do środka. Polewamy oliwą i zawijamy w folię. Pieczemy około 30 minut.
Smacznego ;)

1 komentarz:

  1. Chyba się skusze bo w mojej kuchni robiłam rybę tylko 2 razy. A uwielbiam ryby:)

    OdpowiedzUsuń