poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Kaszotto z kiełbasą, pieczarkami i cukinią

To już drugi przepis na kaszotto na moim blogu i jestem przekonana, ze nie ostatni. Przygotowując to danie doszłam do wniosku, że pęczak to chyba jednak mój ulubiony rodzaj kaszy. Mam nadzieję, że Wam też posmakuje...


Przepis:
  • 200g pęczaku
  • 1 cebula
  • pół cukinii
  • 400g pieczarek
  • 2,5 szkl bulionu
  • ząbek czosnku
  • 1 kiełbasa
  • łyżka masła, oliwa, sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy oliwę, najpierw wrzucamy cebulę, a gdy będzie szklista dodajemy czosnek i wszystko razem dusimy do miękkości. Następnie dodajemy  kiełbasę pokrojoną w kostkę, pieczarki i cukinię (również pokrojone w kostkę).
Całość chwilę podsmażamy i dodajemy pęczak, mieszamy i jak kasza pokryje się oliwą to wlewamy bulion. Gotujemy na małym ogniu aż kasza będzie miękka a bulion wyparuje i gotowe.
Smacznego ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz