środa, 9 maja 2012

Green Thai Curry z Kurczakiem

Jeśli lubicie kuchnię azjatycką to koniecznie powinniście wypróbować ten przepis. Kremowe curry najlepiej podane z jaśminowym ryżem. Polecam bo warto...



Przepis:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ulubione warzywa (cukinia, zielona fasolka, brokuły)
  • 3 łyżki zielonej pasty curry
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka pokrojonego w paski. Smażymy chwilę i dodajemy zieloną pastę curry i wszystko jeszcze przesmażamy przez kolejne 2 minuty. Następnie trzeba dodać mleko kokosowe, wymieszać i zmniejszyć ogień.
Dusimy przez 10 minut, a następnie dodajemy warzywa (fasolę, cukinie). Gotujemy przez 3 minuty, aż warzywa zmiękną i gotowe.
Smacznego ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz