Przepis:
- garść ulubionej sałaty (ja użyłam roszponki)
- wędzona ryba - najlepiej filet
- 1 gruszka
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżeczka tartego chrzanu
Umytą sałatę układamy na talerzu. Gruszkę i rybę kroimy w cienkie plasterki i mieszamy razem z sałatą. Pomidorki przekrajamy na pół i dodajemy do pozostałych składników.
Do zrobienia dressingu mieszamy sok z cytryny z oliwą, solą i pieprzem i polewamy nim sałatę. Osobno mieszamy chrzan i śmietanę i wykładamy to na wierzch naszej sałatki.
Smacznego ;)
Zrobiłam, świetna
OdpowiedzUsuńZrobiłam, świetna
OdpowiedzUsuń