środa, 11 lipca 2012

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Przepis na upalny dzień, kiedy nie mamy ochoty na gorące dania. Lekka i pożywna sałatka z wędzonym pstrągiem będzie idealnym rozwiązaniem na obiad gdy za oknem skwar. Polecam.

Przepis:
  • 1 małe opakowanie mieszanki sałat
  • 1 świeży ogórek
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • garść fasolki szparagowej
  • 1 pstrąg wędzony 
  • garść oliwek
Dressing:

  • 1 łyżka octu winnego (ja użyłam malinowego)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz 
  • 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, po wystygnięciu obieramy i kroimy w ósemki. Fasolkę gotujemy na parze. Sałatę układamy na talerzach a na niej pokrojone pozostałe składniki. Na wierzchu warzyw układamy pstrąga podzielonego na małe kawałki.
W słoiczku mieszamy wszystkie składniki dressingu i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Smacznego ;)





1 komentarz: