Przepis:
- 1 małe opakowanie mieszanki sałat
- 1 świeży ogórek
- 2 pomidory
- 2 jajka
- garść fasolki szparagowej
- 1 pstrąg wędzony
- garść oliwek
- 1 łyżka octu winnego (ja użyłam malinowego)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, po wystygnięciu obieramy i kroimy w ósemki.
Fasolkę gotujemy na parze. Sałatę układamy na talerzach a na niej pokrojone pozostałe
składniki. Na wierzchu warzyw układamy pstrąga podzielonego na małe kawałki.
W słoiczku mieszamy wszystkie składniki dressingu i polewamy nim sałatkę
tuż przed podaniem.
Smacznego ;)
piękni kolorowa! i na pewno smakowita :)
OdpowiedzUsuń