poniedziałek, 19 marca 2012

Filety zapiekane z serem

Dziś już wracam po krótkiej nieobecności. Za mną przeprowadzka, urządzanie mieszkania i wybieranie kuchni. Teraz znowu mogę gotować. A że czasu miałam mało na wymyślne dania to dziś pomysł na szybki obiad, gdy lodówka świeci pustkami a panierowane kotlety nam się przejadły.



Przepis:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • pól szklanki tartego żółtego sera 
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy
  • bułka tarta
Wykonanie
Filety z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy wedle własnego uznania.
Majonez, keczup, musztardę, ser żółty i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy. W ten sposób przygotowaną masę wykładamy na naszego kurczaka i delikatnie posypujemy bułką tartą. Filety wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz