Przepis:
- 1 wędzona makrela
- 2 małe ogórki kiszone
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pół cebuli
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Makrelę obieramy i drobno siekamy, dodajemy wszystkie składniki pokrojone w drobną kosteczkę. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką lub chlebem.
Smacznego ;)
Przepis idealnie z dzieciństwa tylko brakuje odrobiny pikantnego keczupu.
OdpowiedzUsuńno tak, zapomnialam...
OdpowiedzUsuńFajna sałatka, właśnie mam makrelę i zaraz biorę się za zrobienie i napiszę opinię jak ją zjem. Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga. Dopiero zaczynam i tak naprawdę jeszcze nie wiem o co chodzi. www.musztardapo.pl
OdpowiedzUsuńJak dla mnie pycha zrobiłam, zjadłam i teraz dziękuję za przepis. Pozdrawiam. www.musztardapo.pl
OdpowiedzUsuń