Przepis:
- 1 papryczka chilli, posiekana bez pestek
- mały kawałek startego świeżego imbiru
- ząbek czosnku
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- pół szklanki mrożonego groszku
- 5 łyżek masła orzechowego (może być z kawałkami orzeszków)
- 100 ml bulionu
- 100 ml jogurtu greckiego
Na rozgrzanej patelni brązowimy kurczaka pokrojonego w kostkę, dodajemy cebulę, papryczkę chilli, posiekany czosnek, imbir i marchewkę pokrojoną w plasterki. Wszystko chwilę razem przesmażamy i dodajemy masło orzechowe, zalewamy bulionem i dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy groszek i jogurt grecki, jeszcze chwilkę razem gotujemy i gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym.
Smacznego ;)
Wygląda niezwykle zachęcająco. Na pewno ugotuję!
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo kusząco...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię curry, chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń