Przepis:
- 100 g bulguru
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 papryka
- 1 cebula
- sól, pieprz, ulubione zioła
- oliwa z oliwek
Wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę, wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Warzywa polewamy oliwą z oliwek, solimy, pieprzymy, dodajemy ulubione zioła i razem mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25-30 min.
W tym czasie przygotowujemy bulgur według instrukcji podanej na opakowani.
Gotowe warzywa mieszamy razem z bulgurem i gotowe.
Smacznego ;)
Bulgur odkryłam niedawno i pokochałam po pierwszym spróbowaniu. Robimy z kurczakiem i papryką podobnie jak risotto - pychota. Twoja wersja bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńCiekawa opcja, sprobuje na 100%. Pozdrawiam
Usuń