środa, 1 lutego 2012

"Hawajskie kotlety"

Niby zwykłe piersi w panierce, a jednak zawsze coś innego. Smacznie i szybko.


Przepis:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • 2 plastry sera żółtego
  • sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy, pieprzymy i posypujemy czerwoną papryką. Maczamy w rozbełtanym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu wykładamy na blaszkę, kładziemy po plastrze ananasa i przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10-15 min.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz