wtorek, 27 marca 2012

Zupa kalafiorowa

Jeszcze kilka lat temu nieszczególnie przepadałam za zupami, jednak z biegiem czasu mój gust się zmienił i teraz, jak pewnie zauważyliście na blogu, zupy częściej pojawiają się na moim stole. A to przepis na kolejną z nich:
  • pół kalafiora
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 litr bulionu
  • sól, pieprz
  • koperek
  • śmietana
Wykonanie:
Do gorącego wywaru (najlepiej mięsnego) wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę.
Gdy warzywa trochę zmiękną to wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy jeszcze 10 min. Na koniec doprawiamy zupę, wsypujemy posiekany koperek i dodajemy śmietanę. Gotowe.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz