Przepis:
- 2 filety z łososia
- 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- świeżo mielony pieprz, sól morska
- 4-5 kawałków suszonych pomidorów
- garść orzeszków pinii
- garść tartego parmezanu
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
Wszystkie składniki na pesto mielimy ręcznym blenderem.
Łososia płuczemy, osuszamy solimy i pieprzymy. Układamy rybę w małym naczyniu żaroodpornym. Pesto mieszamy z jogurtem i wykładamy na łososia. Całość posypujemy połową szczypiorku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
Podajemy ze świeżym szczypiorkiem.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz