środa, 18 stycznia 2012

Naleśniki ze szpinakiem

Dziś na obiad naleśniki ze szpinakiem. Idealne zarówno na ciepło jak i zimno.  Dobrze doprawione, ciekawe w smaku i myślę, że posmakują nawet tym którzy nie przepadają za szpinakiem. Przepis też nie jest skomplikowany, wiec nie powinno być problemów z przygotowaniem.



Ciasto naleśnikowe:
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • szczypta soli 
  • łyżka oleju
Farsz:
  • 500 gr. szpinaku
  • 250 gr. sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • pieprz i gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i mieszamy mikserem. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Na drugiej patelni  smażymy posiekaną cebulkę i czosnek. Dodajemy szpinak i dusimy. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę razem smażymy. Ser feta kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do szpinaku i mieszamy.
Na każdy naleśnik kładę farsz i zwijam :) gotowe, smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz