Ciasto naleśnikowe:
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- pół szklanki wody gazowanej
- 1 jajko
- szczypta soli
- łyżka oleju
- 500 gr. szpinaku
- 250 gr. sera feta
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- pieprz i gałka muszkatołowa
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i mieszamy mikserem. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Na drugiej patelni smażymy posiekaną cebulkę i czosnek. Dodajemy szpinak i dusimy. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę razem smażymy. Ser feta kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do szpinaku i mieszamy.
Na każdy naleśnik kładę farsz i zwijam :) gotowe, smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz