środa, 25 stycznia 2012

Roladki faszerowane suszonymi pomidorami

Połączenie klasyczne-mozzarella, pomidory i bazylia, ale w troszkę innym wydaniu.

Przepis:
  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 6-8 suszonych pomidorów w oleju
  • pół kulki mozzarelli
  • 25 gr. tartego sera żółtego
  • łyżka posiekanej bazylii
  • sól i pieprz
  • 250 ml. bulionu
Wykonanie:
Piersi umyć i osuszyć, przekroić każdą wzdłuż i rozbić tłuczkiem na dość cienkie plastry. Posolić i popieprzyć.
Pomidory odsączyć z zalewy i drobno pokroić, dodać do nich pokruszoną mozzarellę, tarty żółty ser i bazylię i wymieszać na jednolitą masę. Tak przygotowane nadzienie nakładać na plastry kurczaka i zwinąć (aby się nie rozpadały można spiąć wykałaczka.
W ten sposób przygotowane roladki smażymy na oliwie z pomidorów na złoty kolor a następnie podlewamy bulionem i jeszcze chwilkę dusimy, i gotowe. Smacznego!


 

Zdjęcie może nie najlepsze, ale smak godny polecenia.

2 komentarze:

  1. przepis spisałam :D fajnie wyglądają :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam suszone pomidory i od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem ich wykorzystania. Świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń