czwartek, 26 stycznia 2012

Spaghetti krewetkowo-drobiowe

Spaghetti nie zawsze musi być z sosem bolognese i oto jedna z moich wariacji. Szybkie i proste danie do zrobienia przez każdego, a więc do dzieła.


Przepis:
  • makaron spaghetti (u mnie pełno ziarnisty)
  • 200 gr. krewetek
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • sól, pieprz
  • szczypta chili lub jedno małe świeże
  • bazylia suszona
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni olej z pomidorów suszonych i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w kosteczkę solimy, pieprzymy i dodajemy chili i bazylię. Następnie dodajemy posiekany czosnek i pierś z kurczaka pokrojoną w niedużą kostkę. Gdy mięso będzie już zarumienione wrzucamy krewetki i suszone pomidory, smażymy chwile aż krewetki nabiorą różowego koloru.
Na patelnię wlewamy 3 łyżki wody w której gotował się makaron to chwilkę gotujemy i wrzucamy makaron, mieszamy i gotowe do podania. Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz